Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Moszkva

Moszkva hasznos tippek

Moszkva, Oroszország, Hasznos tippek

Hasznos tippek

Moszkva, Oroszország, Hasznos tippek

Éghajlat
Moszkvában az éjhajlat egészen szélsőséges is lehet. Tél közepén előfordulhat -30°C, nyáron pedig a 30°C. 

Időeltolódás
Moszkva 3 órával előzi meg a greenwichi középidőt.

Egészség
Gondoskodjunk megfelelő egészségügyi biztosításról, mielőtt elutazunk Oroszországba. A legtöbb szállodában van orvos, betegség esetén először hozzá forduljunk. A nyugati márkájú gyógyszerek ritkák.
Ne igyunk csapvizet, kerüljük a gyümölcsöket és a nyers zöldségeket, amelyeket csapvízben mostak meg.

Nagykövetség
Ulica Moszfilmovszkaja 62.
Moszkva 119285
Tel.: 00 7 495 796 9370
E-mail: mow.missions@kum.hu

Információ
Moszkvában nincsenek turistainformációs irodák, útbaigazítást elsősorban a szállodákban kaphatunk.

Pénz
Oroszországban az egyetlen törvényes fizetőeszköz a rubel. Készpénzes fizetés csak rubelben történhet. A rubel címletei a következők: 1, 5, 10, 100 és 500 rubeles bankjegyek, illetve 5, 10 és 50 kopejkás érmék. 
Hitelkártyát egyes éttermek és a legtöbb szálloda elfogadnak, de az üzletek csak ritkán. A repülőtereken, számos pénzváltóban és a legtöbb szállodában tudunk pénzt váltani. Az utazási csekkek beválthatók a bankokban és a nagyobb szállodákban. A bankok nyitva tartása: hétfő-péntek: 9 – 13 és 14 – 21.

Elektromosság
Oroszországban az elektromos áram általában 220V/50Hz, európai rendszerű, kétdugós konnektorral.

Internet
Az internetkávéházakban például a Netlandban és a Time Online-ban böngészhetjük a világhálót. Netland: Rozsgyesztvenka ulica 2.

Telefon
Szállodai szobánkból vagy a pulttól történő helyi hívások általában díjtalanok. A nyilvános kártyás telefonok alkalmasak helyi, helyközi és nemzetközi hívásokra. Ha közvetlen nemzetközi vonalat akarunk, akkor tárcsázzuk a 8-at, majd a tárcsahang után a 10-et, amit az országkód követ. A hívások meglehetősen drágák. A magántelefonokról kezdeményezett helyi hívások ingyenesek.

Posta
Szinte minden szállodának van külön postája, ahol bélyeget vehetünk, feladhatjuk csomagjainkat. A moszkvai központi postahivatal 9:00 - 21:00 óra között van nyitva, de 14:00 - 15:00 óra között ebédszünet van. A nemzetközi posta nagyon lassú. Cím: Varsavszkoje sossze 37/a

Borravaló
Az egykor tiltott borravaló elfogadása ma már gyakorlattá vált Oroszországban. Pincérek, taxisok esetében 10-15%-kal számoljunk.

Közbiztonság
Ajánlott a szokásos óvintézkedéseket megtenni a lopások ellen. Minden lopást vagy eltűnést azonnal be kell jelenteni a rendőrségen. A turistáknak különösen elővigyázatosnak kell lenni a Vörös tér és az Arbat környékén. Éjszaka maradjunk távol a Gorkij-parktól és vigyázzunk az illegális pénzváltókkal.

Talált tárgyak
Kérjünk tanácsot szállodánk recepcióján, mielőtt felvennénk a kapcsolatot a rendőrséggel. A tömegközlekedési eszközökön felejtett tárgyak kapcsán kérjük meg a szállodaszemélyzetet, hogy hívják fel a metró vagy a busztársaság központi irodáját, de ne fűzzünk túl sok reményt elvesztett tárgyaink megtalálásához.

Vám
Amikor kiadják a vízumot, mellékelnek hozzá egy vámárunyilatkozatot is, amelyen fel kell tüntetni, hogy mennyi pénzt és milyen értéktárgyakat szándékozunk bevinni az országba. Utazásunk végén egy második vámárunyilatkozatot is ki kell tölteni, hogy mennyi pénzt akarunk kivinni. Nincs korlátozva, hogy mennyi külföldi valutát vihetünk be Oroszországba, de engedély nélkül nem lehet rubelt kivinni az országból.

0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!