Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Kreml

Oroszország, Moszkva, Látnivalók

Kreml

Moszkva, Oroszország, Látnivalók
  • Cím: Кремль, город Москва
  • Telefon: 7 495 621-91-52
  • Nyitvatartás: Péntek - szerda: 9:30 - 16:30
    csütörtök: zárva

A Kreml bejárata a hatalmas Szentháromság-torony. 1495-ben épült és 80 méteres magasságával a Kreml legmagasabb tornya. A kaputól balra lévő terület el van zárva a nyilvánosság elől.

A citadella északi részén áll az Arzenál, a Szenátus és a jelenlegi orosz kormány székhelye, a Legfelső Elnöki Tanács épülete. Jobbra van az 1961-ben fehérmárványból és üvegből emelt Kongresszusi Palota. A Szenátus épületével szemben található a Cár-ágyú. Az orosz fémkovácsolás remekét és a valaha alkotott egyik legnagyobb ágyút, amely 1586-ban készült. A Cár-ágyú mögött található a Tizenkét Apostol-székesegyház öt ezüstkupolája és a Pátriárkák Palotája, amely az orosz ortodox egyház szellemi vezetőinek volt a székhelye a 17. században. A tér közepén áll a Mária mennybemenetele-székesegyház festett, félkör alakú oromzatával és öt aranykupolájával. 1475 és 1479 között épült a katedrális, ahol Oroszország uralkodóit koronázták meg. Belsejét freskókkal és ikonokkal gazdagon díszítették. A katedrális mögött található az apró, fehér, egykupolás, 15. században épült Lepellevétel temploma. A belső falakat, oszlopokat és boltíveket 1644-ben készített freskók borítják, amelyek eredeti fényükben pompáznak. A térre néző csiszolt gránit falak a Gránit-palotához tartoznak, amely az egyik legrégibb hivatali épület Moszkvában, 1487 és 1491 között épült.

Az Angyali üdvözlet-székesegyház kilenc aranyozott hagymakupolájával a palotától balra áll. Ez volt a Királyi-kápolna, ahol a cárokat megkeresztelték és ahol házasságot kötöttek.
Az Angyali üdvözlet-székesegyházban megkeresztelt, a Mária mennybemenetele-székesegyházban megkoronázott cárokat a Mihály arkangyal-székesegyházban temették el. 1505-1508 között épült az orosz és olasz stílus keverékeként a Mihály arkangyalnak felszentelt templom. 46 kriptában nyugszanak Oroszország hercegei, cárjai és birodalmi főméltóságai.

A Katedrális-tér fölé emelkedik a Nagy Iván-harangtorony. Alsó része az 1500-as évek elején épült, akárcsak a templom és az őrtorony. Magassága 81 méter, így a cár őrszemei akár 32 km-re is elláthattak innen. Az arany hagymakupola a város egyik legjellemzőbb tájékozódási pontja lett. A 21 harang közül a legnehezebb 64 tonnát nyom. Mellette eltörpül a „csupán” 13 és fél tonnás londoni Big Ben. De ezek csupán játékszerek a hatalmas Cár-harang mellett, amely 200 tonnás súlyával vitathatatlanul a világ legnagyobb harangja.

A Fegyvertárban láthatjuk a cárok koronáit, ékszereit, palástjait és trónjait. Ez az épület egykor a birodalmi arany- és ezüstművesek székhelye volt, jelenleg Oroszország legrégibb múzeumának ad otthont. Megtekinthetjük Rettegett Iván trónját, az orosz uralkodók fejét a 16-17. században ékítő Monomakhosz-koronát, Nagy Katalin esküvői ruháját és a hintót, amelyben Szentpétervárról Moszkvába utazott a koronázásra. Itt állították ki Borisz Godunov páncélját és a Fabergé ékszereket.
A Borovickaje kapun kilépve az I. Sándor cárról elnevezett Sándor-kertbe jutunk. I. Sándor cár felügyelte a város, így a Kreml újjáépítését is a napóleoni háborúk után.

Belépőjegy: 
Fegyvertár:
Felnőtt: 700 rubel
Diák, gyerek: 200 rubel

Dóm tér építészeti együttese:
Felnőtt: 350 rubel
Diák, gyerek: 100 rubel

Kreml építészeti történet Múzeum, Nagy Iván Harangláb:
Felnőtt: 500 rubel
Diák, gyerek: 250 rubelKreml
Moszkva, Oroszország
Copyright: gniewosz   Forrás: flickr

Moszkvai Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!