Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Moszkva

Moszkva közlekedés

Moszkva, Oroszország, Közlekedés

Közlekedés

Moszkva, Oroszország, Közlekedés

Légi közlekedés
Moszkvának két nagy repülőtere van, mindkettő fogad hazai és nemzetközi járatokat. A legnagyobb moszkvai nemzetközi repülőtér, a Seremetyevo II 32 km-re van a városközponttól. A város déli részén található Domogyedovo modernebb, korszerűbb.
Mindkét repülőtéren találhatók pénzváltó irodák, vámmentesen árusító üzletek. Legkönnyebben taxival juthatunk el a repülőterekről a városközpontba.

Tömegközlekedés

Vonat
Moszkvát Oroszország legtöbb részével és Nyugat-Európával vasút köti össze. A vonatok lassúak, de kényelmesek. Moszkva három nagy vasúti pályaudvara a Komszomolszkaja ploscsagyon található. A Jaroszlavszkij és a Kazanszkij csak hazai járatokat fogad. A Kijevszkij a kelet-európai járatokat, a Belorusszkij a Nyugat-Európából és Lengyelországból érkező vonatokat fogadja. Az expresszvonatok csak Moszkva és Szentpétervár között közlekednek, a gyorsvonatok hosszú utakat tesznek meg, a személyvonatok szinte minden állomáson megállnak, illetve vannak elővárosi járatok is.

Metró
A moszkvai metró a város büszkesége és öröme. Számos megálló fenséges látványt nyújt, a szerelvények gyorsak, tiszták és sűrűn járnak. Ha nem akarunk eltévedni érdemes megtanulni a cirill betűket.
A moszkvai metró jól megtervezett és kiterjedt hálózata van, 10 vonala lefedi az egész várost. Egyik jellegzetessége az összes nagy vasúti pályaudvart összekötő körvonal. A metróvonalakat eltérő színnel és számokkal jelölik. A szerelvények 1-2 percenként követik egymást hétköznap, hétvégén a járatok valamivel ritkábban közlekednek. Moszkvában nincs egynapos jegy, helyette 1, 2, 5, 10, 20 vagy 60 utazásra szóló bérletet vásárolhatunk.

Busz és villamos
Moszkvában kiterjedt autó- és trolibusz, valamint villamoshálózatot találunk. A forgalom 6:00 és 1:00 között zajlik. Számos útvonal csatlakozik a metróvonalakhoz. Vehetünk jegyeket ötös vagy tízes bontásban az utcai kioszkokban és esetenként a járművezetőnél is. A megállók messze esnek egymástól, az autóbuszokét A betű, a villamosokét Tp, a trolibuszokét T betű jelzi. A villamos városnézéshez kiváló. Az A jelzésű járat, amely a Csisztije pruditól indul, hasznos a turistáknak, mivel elhalad Moszkva számos nevezetessége mellett. Trolibusszal nagyon jól lehet közlekedni a városközpontban. A busz különösen a moszkvai külső kerületekben hasznos. A buszok gyakran zsúfoltak és ritkán járnak.

Taxi
A hivatalos taxikat a szélvédőn található zöld fény és az oldalukon látható kockás minta jelzi. A városközpontban a taxiállomásokat T betűvel jelölik. A taxiórák fel vannak szerelve, de ritkán használják azokat. A tarifák eltérőek ezért mindenképpen egyezzünk meg az árban, mielőtt elindulnánk. Ha az utcán próbálunk taxit fogni, előfordul, hogy helyi lakosok állnak meg.

Autóbérlés
A nagy autókölcsönző cégeket megtaláljuk a városban:
Hertz: Lenyinszkij proszpekt 152., tel.: 095 434 5332
Az autókat órára, napra vagy hétre vehetjük igénybe.

Hajó
A folyami hajók rendkívül népszerűek nyáron. Májustól októberig működnek és a Moszkva folyó elég hosszú szakaszát bejárják. Mintegy 10 helyen állnak meg a folyó mentén. A folyami kirándulások számos jelentős látnivaló mellett elhaladnak. Nagyon jó lehetőség a város fekvésének felfedezésére. A legfontosabb kikötő a Kijevszkij pályaudvarral szemben található.

Útvonaltervezés

0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!