Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Metróhálózat

Metróhálózat

Oroszország, Moszkva

Kevés olyan város van a világon, amelynek földalatti vasúthálózata turistalátványosságként is szolgál. Moszkva ilyen.

Tovább olvasom

Lubjanka tér

Lubjanka tér

Oroszország, Moszkva

A Lubjanka neve, amely a terror és a titkosrendőrség szinonimájává vált, a szovjet polgárok generációinak szívébe ültette el a félelmet.

Tovább olvasom

Moszkvai Állami Cirkusz

Moszkvai Állami Cirkusz

Oroszország, Moszkva

Az oroszok és a turisták körében is népszerűek a világhírű Moszkvai Állami Cirkusz előadásai.

Tovább olvasom

Szandunovszkij fürdő

Szandunovszkij fürdő

Oroszország, Moszkva

Az eredeti fürdő Szandunov színész számára épült 1808-ban. 1895-ben a helyére a jelenleg is látható, beaux-arts homlokzatú épület került.

Tovább olvasom

Csehov Emlékmúzeum

Csehov Emlékmúzeum

Oroszország, Moszkva

Ezt a kétszintes házat lakta Anton Csehov 1886-1890 között.

Tovább olvasom

Milyen város Moszkva?

A modern orosz főváros Moszkva, központi szerepet foglal el az oroszok életének minden területén, a történelemben, a politikában, a gazdaságban, a kultúrában és a szellemi életben. A hatalmas nemzet szellemi és kulturális szíve, az orosz művészet és építészet kincsestára.

A sűrűn lakott orosz síkságok szívében terül el az orosz birodalom történelmi magja, mely a kormány székhelye is. Oroszország legnagyobb városa, tízmilliós népességgel valóságos erőmű az ország legfejlettebb vidékének közepén.

Moszkvát először 1147-ben említik, Jurij Dolgorukij herceg uralma idején. Jurij herceg építtette az első erődöt a Borovickij-dombon.

Moszkva kereskedelmi utak kereszteződésében fekszik, így jelentős mértékben részesült kora kereskedelmi életének javaiból. Stratégiai elhelyezkedését megirigyelték a tatárok, akik többször is megpróbálták lerombolni és felégetni a várost. Moszkva hercegei úgy döntöttek, hogy az ellenséggel való együttműködés jövedelmezőbb, így biztosították Moszkva sikerességét. III. Iván mért döntő vereséget a tatárokra, ő felügyelte a Kreml még ma is álló téglafalainak és tornyainak építését, és meghonosította a bizánci kétfejű sas címert, amely a
birodalom jelképe lett.

A 16. század közepére Moszkva lakossága 100 000 főre duzzadt, ezzel Európa egyik legnagyobb városa lett. A városért ebben az időben sokat tett IV. Iván, vagy ismertebb nevén Retteget Iván. Pártolta a művészeket és a kézműveseket, felállította Oroszország első titkosrendőrségét, diadalmaskodott a tatárok felett. A győzelem emlékére adott megbízást Oroszország valószínűleg legismertebb épülete, a Vaszilij Blazsennüj-székesegyház építésére.
Mivel Rettegett Iván megölte saját fiát így a Moszkvát 300 éve uraló dinasztia kihalt.

A Romanov-dinasztia tagja volt Nagy Péter. Napóleon császár seregei 1812-ben bevonultak Moszkvába. Napóleon seregét annyira megviselte a hideg és az éhség, hogy vissza kellett vonulniuk. A város felszabadítása után elkezdődött a város újjáépítése.

Az 1917-es forradalom után Lenin Szentpétervár helyett újra Moszkvát tette meg fővárosnak. Moszkva 2009-ben a világ harmadik leggazdagabb városa volt az itt élő milliárdosok számát tekintve.

Moszkva Galériák

Kreml
Moszkva, Oroszország Látnivalók
Sheraton Palace Hotel Moscow*****
Moszkva, Oroszország Szállás
Kulebiaka
Moszkva, Oroszország Vendéglátás
GUM
Moszkva, Oroszország Vásárlás
Metróhálózat
Moszkva, Oroszország Szabadidő
Bolsoj Színház
Moszkva, Oroszország Szórakozás

Dublin

Dublin

Liechtenstein

Liechtenstein